Over ons

Over ons

Jersiaise d’or is een passieproject van Hendrik, Regine en hun vier kinderen. Als boer in hart en nieren melkt en verzorgt Hendrik al sinds 1989 koeien op zijn landbouwbedrijf in Keiem. Vanuit een groeiende overtuiging dat biologisch telen de toekomst is, werd in 2009 de omschakeling ingezet. In 2011 werd ons certificaat toegekend.

Vanuit een passie voor ons product willen wij een eerlijk en heerlijk product ambachtelijk vervaardigen.

Biologische Landbouw

Biologische landbouw is een landbouwvorm die nadrukkelijk rekening houdt met milieueffecten en dierenwelzijn. De biologische landbouw gebruikt geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en genetisch gemodificeerd organismen. Daarvoor worden strenge voorwaarden gesteld en gecontroleerd om zo te kunnen garanderen dat de consument een lekker en eerlijk product krijgt.

 

https://allesoverbio.be/pijlers

Jerseykoeien

Centraal in heel ons verhaal staan natuurlijk onze koeien. Een paar jaar terug zijn wij overgeschakeld van het traditionele melkras naar Jerseykoeien.

 

Jerseykoeien komen oorspronkelijk van het eiland Jersey, gelegen tussen Engeland en Frankrijk. Door een importverbod kon het ras zich zonder inkruising van andere rassen ontwikkelen. Ondertussen is het ras over de hele wereld verspreid maar blijven de unieke eigenschappen behouden.

Jerseykoeien zijn kleine, bruine koeien met een bijzonder karakter. Ze zijn van nature rustig en tegelijkertijd heel nieuwsgierig. Ze zijn ook uiterst sociaal, zowel naar mensen als naar andere dieren toe.

Hoewel het kleine koeien zijn, zijn ze groots in wat ze geven. Ze leveren namelijk een hele rijke A2-melk die gekenmerkt wordt door hoge eiwit – en vetgehaltes. De melk zit ook vol van de mineralen en (pro)vitamines zoals caroteen. In vergelijking met meer gangbare rassen geven ze wel minder melk. In dat opzicht passen ze perfect binnen onze visie waarbij kwaliteit boven kwantiteit wordt verkozen.

 

Om die prachtige melk te kunnen krijgen laten we onze koeien naar hartenlust grazen in kruidige, pesticidevrije weiden waar ze tussen de fruitbomen kunnen genieten van al het lekkers wat de natuur te bieden heeft. Dat laatste kan ook u doen als u van onze melk of kaas proeft. 

A2 Melk

Melk bestaat uit een combinatie van water, vet, lactose, mineralen en eiwitten. Eén van die eiwitten is β-caseïne. De meeste moderne rassen dragen vooral het A1-gen terwijl onze Jerseykoeien veel dichter bij het oerras staan waardoor hun melk A2-eiwitten bevat. Mensen met een melkallergie zijn gevoelig aan A1-eiwit en kunnen daardoor last ondervinden bij het consumeren van reguliere melkproducten.

Door de unieke samenstelling en de aanwezigheid van de A2-eiwitten kan Jerseymelk, en alle producten die ervan gemaakt worden, ook voor die personen een mogelijkheid bieden om te genieten van al het lekkers die onze Jersey-koeien te bieden hebben.

Belegen kaas bevat zo goed als geen lactose meer waardoor belegen Jersiaise d’or zowel voor mensen met melkallergie als lactose-intolerantie geschikt is.

Jersiaise d’or is dus zeker het proeven waard! 

Contact


 

tel. 0474 29 50 86

 

email info@jersiaisedor.be

BTW nummer 0674.332.320

 

Openingsuren


 

 

Woensdag, zaterdag, zondag en feestagen

13u30 tot 18u30

Klik hier voor meer info.

 

Quick Links


 

 

Home  |  Over ons

Galerij  | Contact

 

Copyright © JVDM